Marco Effekten

Marco Effekten

By Jussi Adler-Olsen

 • Release Date : 2012-12-06
 • Genre : Crime & Thrillers
 • FIle Size : 1.55 MB
Score: 4.0
4.0
From 152 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Marco Effekten Afdeling Q – bind 5 
MARCO EFFEKTEN 
’Verdens kedeligste dag’ kaldte en avis den 11. april 1954. Men for drengen Marco var det dagen, som fostrede det værste, der nogensinde kunne overgå ham: fødslen af hans farbror, Zola, som årtier senere koldt og kynisk nedbryder og misbruger mennesker og tvinger klanens medlemmer ind i kriminalitet. 
Marco må bruge sit gode hoved til tiggeri, lommetyverier og indbrud. Han er dygtig, men afskyr sin tilværelse og alt det, Zola står for. Og da han opdager, at familien vil gøre ham til krøbling, er der ingen anden udvej end at flygte og komme så langt væk som muligt.  De grusomme realiteter indhenter Marco, da han måneder efter flugten konfronteres med en plakat af en savnet mand. En mand, hvis lig han har set i nærheden af sit hjem. Efter det kæmper Marco ikke alene for sin tilværelse, men også for sit liv. Zola er på sporet af ham.  
Skal Marco bruge sin viden til at få gjort op med Zola og resten af klanen, der inkluderer hans far? Skal han involvere politiet? Kan han bevise noget?  
Hvad Marco ikke ved er, at det ikke kun er familien, der ønsker ham slået ihjel. Men det ved de til gengæld i Afdeling Q, for langsomt hvirvles Carl, Assad og Rose ind i sagen, der trækker dødsensfarlige tråde til korruption og alvorlige forbrydelser helt op på ministerplan - og langt ud i Afrikas jungle. 
 
Om forfatteren: 
De fire første bind i krimithrillerserien om Afdeling Q, Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64, har gjort Jussi Adler-Olsen til en af de mest læste og populære forfattere i både Danmark og flere andre lande. I dag er serien solgt i over 1.200.000 eksemplarer i Danmark, og bestsellerlister med topplaceringer uden Jussi Adler-Olsen er en sjælden begivenhed, og sikkert stærkt forårsaget af, at hans figurer Carl, Assad og Rose er blevet folkeeje.  
Jussi Adler-Olsen er en alsidig forfatter, der behersker thrillerelementerne til fuldkommenhed, hvilket han allerede beviste i sine tre foregående og fritstående bestsellere Alfabethuset, Og hun takkede Guderne (Firmaknuseren) samt Washington Dekretet, der også hver især her i Danmark for længst har passeret salgstal på magiske 150.000 eksemplarer.  
Serien om Afdeling Q består af fritstående, meget forskellige bind, men samlet kommer de til at udgøre én samlet historie om hovedpersonerne, og der er sandelig nok at afsløre. Jussi Adler-Olsen blev for Journal 64 hædret med de eftertragtede Gyldne Laurbær. Tidligere har bøgerne i serien vundet bl.a. Læsernes Bogpris, Harald Mogensen-prisen og Glasnøglen. 
Serien om Afdeling Q er solgt til udgivelse i mere end 30 lande, og mange steder i astronomiske oplag. Filmrettighederne er købt af Zentropa, der er ved at gøre klar til indspilningerne.

Reviews

 • Marco effekten

  3
  By Gaia007
  Egentlig en gode bog lidt langtrukken . Men med spænding og til tider meget svær at slippe 😉.
 • God historie

  4
  By Robin Ova Tolfsen
  Fed bog. Lige som de andre i serien. I denne bog følger man mindre Carl og hans folk og mere de andre personer. Men det gør ikke noget for historien om drengen Marco er så spændende.
 • vdr. marco effekten af jussi adler olsen

  1
  By k lpetersen
  jeg ville gerne anmelde den men har probælemmer med afspilling i min i tune da den med deler at mand skal se i ios for at finde den og dette har jeg gjordt så jeg er en smule bitter over dette her dettte er ikke den første gang mand kommer ud for den slags på denne bruger flade
 • Slet ikke på niveau med hans tidligere bøger

  3
  By Hans Storm
  Dette er uden tvivl den kedeligste af alle hans bøger i serien.
 • Marco effekten

  5
  By Jussi adler Olsen
  Total god bog 😊 glæder migration den næste og glæder mig endu mere til filmene
 • Marco Effekten

  5
  By Succes... Igen
  Jeg begyndt med at læse " Alfabethuset" og lovede mig selv, at jeg aldrig ville læsen noget af samme forfatter igen.. Nu er det sådan, at man jo ikke altid skal holde, hvad man lover og derfor begyndte jeg forfra med den første bog i serien om Carl Mørch og de kære farverige hjælpere.. Nu har jeg så hele serien og må tilstå, at jeg venter på den næste bog i serien med stor forventning.. Bogen er som de andre, beskrevet med stor præsicion vedrørende steder og personer, der gør, at man kan se stederne for sig selvom man aldrig har været der. Historien vælter frem og det tragiske såvel som det komiske islæt gør, at bogen bare bladrer af sig selv. Selve livet for hovedpersonerne kender vi jo.. Hvor mange af vi læsere, kan ikke gense noget af os selv i personerne? Det ligger i sagens natur, at Hrr. Olsen ikke kan stoppe nu.. Marco Effekten er nøjagtig lige så god og spændende, som det måtte forventes. Jeg kan se noget af mig selv i Carl Mørch; jeg er vild med Rose og Assad er et kapitel for sig. Vi skal vide mere om Carl, vi skal se mere af Roses underlige men virksomme personlighed og vi skal have mere baggrund om den underfundige Assad.. Hrr. Olsen har gjort det igen og nu kan vi jo så vente.. Godt gået.. Jesper MS-K Robertsøn
 • Jubii

  5
  By Muffeschultz
  Elsker denne serie fra AFD. Q kom gerne med flere.
 • Halv pris for en "rigtig" bog

  1
  By mrbrunodk
  Det her er simpelhen for dyrt !
 • Spændende som altid

  4
  By Janealb
  Den er god og spændende.
 • Dec. 2012 FØRSTEGANGSLÆSER

  2
  By JANE VON RATHSACH
  Tillader mig at oplyse : 2 x Jussi 140.00 DKK købt i Føtex Fredensborg ! ! Stakkels Boghandel få meter derfra. FYSISKE BØGER - AT KUNNE RØRE E Bøger er smart på rejser : Rejsekammerater ( H. C. A ) lurer KRITIK : Har for første gang læst en krimithriller - og Jussi Adler - Olsen Kvinden i Buret Fasandræberne Flaskepost ASSAD CARL ROSE Afdeling Q Ja, der sker noget - mere og mere infiltreret i personerne og handlingen. Undertonen er uhyggelig og modbydelig i sin stupide udspekulerethed. Sygeligt udspekuleret. Lever vi tættere på sindssyge mennesker end vi tror ? I virkeligheden ! Jussi er vokset op med et bagtæppe af danske Sindssygehospitaler, da hans Far var læge på skiftende anstalter. Dette er Jussis afsæt : Det syge sind Er dette journalistik eller litteratur ? Litteratur er det blevet til, men for mig er ægte litteratur SPROGLIGT mere berigende end journalistik. Niveauet er en smags sag eller snarere her et tydeligt udtryk for de sproglige tab skolegangen har gennemgået de sidste 40 års tid. Et fladere sprog. Jussi formidler efter en velsmurt skabelon. Det kan filmfolk lide : Der tabes ikke stemning og kvalitet ved oversættelsen til film. Det giver frihed. Læseren oplevet tabet sprogligt, hvis læseren har blik for tabet af sproglig lethed og skønhedens fylde i ordvalg. Tillader mig at spørge : " Hvordan ville Karen Blixen skrive med samme tema ? " Ganske ganske anderledes. Fyldigere og rummeligere med bedre ord og baggrundstæppe. Karen Blixen læses også i dag. Ville gerne vide om de fleste Jussi - læsere også læser Blixen uden at stoppe op. Jussi har ikke beriget mig overhovedet. Jeg læste de 3 ovenstående af nysgerrighed. Hvorfor er hans bøger blevet så udbredte ? Nu ved jeg mere. Sproget ligger i tidens lavere sprog. Et sprog uden gaver og intensitet. Teksterne er tekster med drive. Siderne vendes drevet af nysgerrighed. JUSSI KAN SPÆNDINGEN Tomheden lyser og skærer bagefter og efter få dage er alt væk og glemt, for stemningen bliver ikke i kroppen. Cavlingprisen 2012 fik en Journalist for svineriet i Rebild Kommune. Prisen lå i afdækningen af en grum virkelighed. Jussi forfatter en afskrift af en syg virkelighed på en journalistisk facon. Gør dette ham til forfatter ? Døm selv. Jeg synes det ikke. Har læserne brug for disse bøger med den anstrengte humor uden baggrund ? Ikke jeg. En skam at disse modbydelige bøger alligevel sælger. De har for fattige referencer modsat en vis filmherres film med personen Brynhilde von Scarff. Ham med T. God læsning. Er spændt på Filmenene. Nysgerrighed igen. Et studie i undren. Med venlig hilsen JANE PS ! Undskylder de lange tanker, men kunne ikke holde min undren for mig selv. Deltag gerne under med debat i ro og mag som en almindelig elsker af sproget. Tak for læsningen.

keyboard_arrow_up